Tuesday, February 12, 2013

Vastlad


      Vastlapäev on noorkuu teisipäev ajavahemikus 3.veebruar kuni 9. märts (tuhkapäevale eelnev päev ehk viimane päev enne  ülestõusmisepühadele eelnevat  varakevadist seitsmenädalast  paastu).


      Sellel ( 2013. ) aastal vastlapäev hall-hall, nagu ta juba päevi olnud. Kui kolm eilsele eelmist päeva on pilvist alla sabistanud küll lund, lörtsi ja vihmagi, siis eile hommikuks oli paks ja kohev lumevaip maas - üsna nätske pealegi. Tänase vastlaliu ja tralli koormus sai lumelükkamisega täiega ette tehtud. Täna ribistas taas pool päeva lund. Kraad näitas -1, aga räästad tilkusid. Tiir läbi ranna ei erutanud ei silma ega hinge.

      2012. aasta vastla aegu 21. märtsil sai Munamäel ja Vallikäärus vastlaliugu lasta  ja trallida jääfestivaliks ehitatud vahvate lumeehitiste ja kujundite keskel. Ilm sajusevõitu, kraadid kõikusid-1 kuni +1.





Festivali avamine oli 18. veebruaril ja siis oli kaunis ilm.














      Ehtne mägironijate poolt ehitatud iglu. Seest eriti äge.











     2011. aasta vastlad 8.märtsil.  Täpsemaid märkmeid tehtud ei ole, kuna panga kaart jäi automaati ja pidin uut hakkama taotlema. Must masendus! Eelmisel päeval oli vahelduvalt pilves ja -12 kraadi. Järgmisel sulapoolne, ja vahva kõutsist sõber Zorro lõpetas oma maise kassielu.

    2010. aasta vastlad 16. veebruaril. Imeilus päev, päikesline, paks härmatis ja kraade-13. Käisin rannas, ahmisin seda ilu ja klõpsisin pilte. Nüüd ei oskagi valida, mida näidiseks siia panna.




     
        2009. aasta vastlad 24. veebruaril. Ilm sõbralik, pigem pilves, kraadid miinuse piirimail.
Käisin suuskadega muuli lõpus ja veel kaugemalgi.


 



Muulile oli varasemad tuuled-tormid jäämäed kuhjanud.
















    Minu mõnusa vastlasõidu vaikivad tunnistajad - tipmine tuletorn, suusad-kepid ja seljakott.

1 comment: